Kommentaariks Arvutimaailma artiklile

Arvutimaailm on üles korjanud Eesti Interneti SA volituste küsimuse ning E24 selle põhjal nupu kirjutanud.

Ei saa mitte kommenteerimata jätta.

Marek-Andres Kautsi poolt esitatud internetikogukonna definitsioon on väga vale. Kauts väidab, et rahvusvahelises mõistes on internetikogukond “Interneti arengu suhtes mõju omav laiapõhjaline hulk organisatsioone, ühendusi ja eraisikuid”.

IANA enda veebilehel on kogukonna mõiste üheselt defineeritud: “internetikogukonna” all mõistetakse neid organisatsioone ja eraisikuid, keda (Eesti puhul) EENet, EIS ja KBFI teenindavad! On sulaselgelt öeldud, et “internetikogukonna” hulka kuuluvad ka netikasutajate ühingud. “Mõju omamisest” ei ole juttugi.

1. “Those parties served by the ccTLD are asked to show that they support the request and that it meets the interests and needs of the local Internet community.”

2. “Crucial to the request are statements of support from the local Internet community. This documentation should provide information demonstrating that the request would be in the interests of the Internet community served by the ccTLD.”

3. “Good examples of this documentation include statements from national ISPs and ISP associations, Internet user groups, and Internet Society chapters showing support for the request.”

On üpris vähetõenäoline, et viimased kaks aastat domeeniküsimuse keskel olnud Marek-Andres Kauts ei tea “internetikogukonna” õiget definitsiooni rahvusvahelises mõistes. Seega jääb üle vaid järeldada, et tegu oli tahtliku katsega avalikkust eksitada.


Rubriigid: Meie meedias, sildid: , , , , , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Kommenteerimine on suletud